Acest site folosește cookie-uri. Prin apăsarea butonului "X" și navigarea în continuare pe acest site, vă exprimați acordul pentru folosirea acestora.
Citește mai multe

Structura Intrerupatoarelor Livolo

Publicat de smartadmin 13.07.2017 0 Comentari Intrerupatoare tactile,

 

Structura intrerupatoare tactile Livolo

 

Față de întrerupătoarele mecanice folosite pentru a comanda iluminatul în cadrul unei locuințe, întrerupătoarele LIVOLO vin cu un concept nou, un design modern  și cu cea mai nouă tehnologie în domeniu, comanda tactilă.

 

 

 

Mai exact, comutarea acestor întrerupătoare (ON/OFF) se face printr-o ușoară atingere a panoului frontal din sticlă !

 

 

 

 

Ca și construcție, aceste întrerupătoare sunt formate din 3 părți importante:

  1. Panoul frontal din sticlă
  2. Circuitul electronic de comandă tactilă
  3. Circuitul electronic de comutare/comandă

 

 

1. Panoul frontal din sticla

 

Această componentă este partea care dă eleganța acestor întrerupătoare și este fabricată din sticlă rezistentă la zgârieturi, disponibilă în momentul de fata în 4 variante de culoare (alb, negru, gri și auriu).

 

 

Dimensiunile standard disponibile pentru panouri frontale din sticlă sunt:

 

80mm*80mm*8mm; 151mm*80mm*8mm; 223mm*80mm*8mm; 294mm*80mm*8mm; 365mm*80mm*40mm.

 

 

 

 

Aceste panouri frontale din sticlă sunt utilizate pentru toate întrerupătorele și prize marca LIVOLO, precum și la combinații ale acestora.

 

 

 

 

2. Circuitul electronic de comanda tactila

 

 

Această componentă  face ca întrerupătoarele tactile  LIVOLO să fie diferite față  de întrerupătoarele mecanice clasice.

Pe această placă electronică găsim microcontrolerului PIC16F690 fabricat de compania Microchip Technology, producător de prim rang de microcontrolere. Practic în jurul acestui microcontroler sunt construite toate întrerupătoarele tactile marca LIVOLO.

 


Microcontrolerul PIC16F690, împreună software-lui pe care îl rulează aduce acestui întrerupător o îmbunătățire a performanțelor în ceea ce privește distanța de acționare, aceasta ajungând până la 2- 3 mm față de panoul frontal din sticlă (nefiind nevoie de o apăsare a panoului ci doar o atingere ușoară) precum și o îmbunătățire a imunității în ceea ce privește compatibilitatea electromagnetică față de alte electrocasnice (cuptoare cu microunde, frigidere , lămpi cu neon , aspiratoare și alți consumatori inductive).

Acestă placă electronica este partea întrerupătorului cu care interacționează utilizatorului, iar în condiții normale de funcționare, pe acestă placă nu ajung tensiuni periculoase astfel încât nu există risc de electrocutare.

 

3.  Circuitul electronic de comutare

 

Această componentă este partea electronică de forță a întrerupătorului iar aceasta face atât redresarea curentului alternativ în curent continuu, precum și închiderea/deschiderea circuitului electric care trebuie comutat.

Placă electronică este construită în așa fel încât să se integreze perfect cu orice tip de circuit electric de care avem nevoie într-o locuință. 

 

Aceasta poate funcționa ca întrerupător simplu, cap scară, cu reglarea intensității luminii, sonerie, etc.,  iar în cazuri speciale aceste pot funcționa și la tensiuni de 12-24 V.

 

 

De asemenea, pe această placă se poate integra și un modul radio care face ca aceste întrerupătoare să poată fi comandate și de la distanță prin telecomandă (pană la 20m) sau chiar prin internet, caz în care va trebui sa folosiți echipamente auxiliare pe care să le sincronizați cu acestea.

 

 

 

 

Livrarea către utilizatori a acestor întrerupătoare se face în două ambalaje   distincte, unul în care se găsește panoul frontal din sticlă și celălalt în care este partea electronică a acestui întrerupător.

 


 

 

Ca și montaj al acestor întrerupătoare, prima dată se fixează cu șurubui în doza de montaj partea electronică după care se montează panoul frontal din sticlă.

 

Lasa un comentariu