Acest site folosește cookie-uri. Prin apăsarea butonului "X" și navigarea în continuare pe acest site, vă exprimați acordul pentru folosirea acestora.
Citește mai multe

Intrerupatoarele tactile Livolo

Publicat de smartadmin 07.06.2017 0 Comentari Intrerupatoare tactile,

 

Intrerupatoarele tactile Livolo

 

Primul întrerupător care folosește tehnologia rapidă de comutare a unui circuit electric a fost inventat de John Henry Holmes în 1884. Acest concept nou de „întrerupător rapid” a eliminat problema arcului electric care se forma ori de câte ori un circuit electric era închis sau deschis.

Cu toate ca tehnologia a avansat pe parcursul secolului XX, conceptul foarte simplu al acestui tip de întrerupător a fost preluat de majoritate producătorilor din domeniu, aceștia aducând pe parcurs doar îmbunătățiri minore, în special la design si dimensiune.

 

Odată cu sfărșitul secolului XX, aceste intrerupatoare au inceput sa ia alte forme, producatorii aducând îmbunatîțiri majore atât la partea mecanică de comutare cât și la partea decoarativă. Au fost descoperite alte materiale, au apărut mai multe standardizări în funcție de fiecare țară și astfel tehnologia întrerupatoarelor folosite pentru comanda iluminatului rezindențial a luat o altă direcție și un ritm accelerat de dezvoltare și inovare.

 

 

Tehnologia întrerupătoarelor a avut un ritm foarte accelerat în ultimii 20 de ani pornind de la întrerupătoare mecanice, la întrerupătoare tacile, întrerupătoare comandate de la distanța și ajungând la întrerupatore inteligente programabile și comandate prin internet.

 

 

Astfel, compania LIVOLO vine cu un nou concept de întrerupătoare, întrerupătoare tactile cu panoul frontal din sticla!

 

Ce-l face pe acest întrerupătoar să fie mai deosebit?

 

În primul rând, tehnologia touch, care este o tehnlogie modernă, folosită la scară largă în aproape toate domeniile, tehnologie care face ca întrerupătorul dumneavoastra pentru comanda iluminatului din casă să comute printr-o simplă atingere, la fel ca și ecranul unui smartphone.

 

 

 

O altă particularitate a întrerupătoarelor LIVOLO este aceea că partea mecanică de comutare a circuitului electric folosită de-a lungul deceniilor  a fost înlocuită cu circuite electronice de comutare (microprocesoare, relee,etc.).

 

 

 

 

 

Structura și tehologia întrerupătoarelor tactile LIVOLO este identică, diferetele constând doar în dimensiunea lor datorita adaptării acestora la standardele tărilor în care sunt comercializate (Europa, USA, Australia).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Intrerupatoarele LIVOLO în Europa

 

Intrerupatoarele tactile LIVOLO comercializate pentru Europa, seria C7, au dimensiunea panoului frontal de sticlă de 80 mm x 80 mm si se monteza cu suruburi (NU cu ghiare autoreglabile) în dozele de montaj clasice, standard European cu dimensiunea între șuruburile de prindere de 60 mm iar într-o doză se poate monta un întrerupător simplu sau unul dublu și în cazul în care doriți ca în același loc să aveți mai multe întrerupătore, aceasta este posibil doar prin suplimentarea dozelor de motaj în acel loc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ce este importa de stiut este faptul ca aceste intrerupatoare se pot monta în locul întrerupatoarelor vechi fara a fi necesară  modificare instalației electrice existente ! 

 

În ceea ce privește seria C7 a produselor LIVOLO, aceasta acoperă tot necesarul de aparataj folosit  pentru o instalație electrică rezidențială fiind format atât din întrerupătoare, prize cât și combinații ale acestora.

 

 Referitor la întrerupătoarele tactile LIVOLO, aceste sunt simple, duble și pot ajunge până la 8 întrerupătoare montate pe aceeași panou frontal de sticla (în cazul acesta folosindu-se 4 doze alăturate) iar ca și tip, acestea pot fi simple, radiocomandate prin telecomand, cu reglarea intensitații, cap-scară, sonerie, etc.

Lasa un comentariu