Acest site folosește cookie-uri. Prin apăsarea butonului "X" și navigarea în continuare pe acest site, vă exprimați acordul pentru folosirea acestora.
Citește mai multe

Întrerupătoarele SMART LIVOLO ZigBee

Publicat de smartadmin 02.07.2019 1 Comentari Intrerupatoare tactile,

Întrerupătoarele SMART LIVOLO ZigBee

 

 

 

Așa cum ne-a obișnuit în ultimii ani, producătorul LIVOLO vine tot timpul pe piața întrerupătoarelor casnice/bussines cu tehnologii noi și încearcă să ofere clienților săi cele mai moderne și noi tehnologii.

De data aceasta LIVOLO vine cu un nou model de întrerupătoare tactile din sticlă și anume întrerupătoarele smart cu tehnologia ZigBee.

 

Aceste tip de întrerupătoare care pe lângă caracteristica de bază specifică întrerupătoarelor LIVOLO – comandă tactilă,  mai vin și cu posibilitatea acționării întrerupătoarelor de la distanță, prin Internet, folosind o aplicație instalată pe telefonul mobil. Această funcție este posibilă prin implementarea standardului ZigBee în întrerupătoarele Smart LIVOLO.

Tehnologia ZigBee este un protocol de comunicații fără fir care utilizează standardul 802.15.4 și operează în mai multe benzi de frecvențe libere, dintre care cea mai utilizată este banda de 2,4 GHz.

 

ZigBee este proiectat să se poată adăuga dispozitive în rețea tip plasă (mesh) care au la bază comunicația radio 802.15.4. Rețeaua plasă este folosită în aplicații în care distanța între două puncte poate fi mai mare decât intervalul în care cele două dispozitive radio, situate în acele puncte, pot comunica, dar dispozitive radio intermediare sunt în zonă și ar putea transmite orice mesaje spre sau de la dispozitivele radio solicitate.

O alta caracteristică importantă pe care o au modulele ZigBee și motivul pentru care au optat majoritate producătorilor de IoT (Internet of Things) este aceea că modulele ZigBee au un consum redus de energie, putând astfel utiliza, pentru funcționare, o baterie (cele care nu sunt alimentate de la rețea) o perioadă foarte lungă de timp . Acest lucru a făcut ca modulele ZigBee să fie implementate în majoritate echipamentelor care se doresc a fi comandate de la distanță prin internet.

 

Pe piață veți găsi mai multe tipuri de întrerupătoare smart care se pot comanda de pe internet prin intermediul aplicațiilor pe telefon dar majoritate nu folosesc tehnologia ZigBee ci pur și simplu acestea se conectează la rețeau dumneavostră WiFi la fel ca și orice alt echipament care utilizează standardul WiFi. In general pentru acest tip de întrerupătoare aveți nevoie ca acest să fie conecta atât la FAZA cât și la NUL, ceea ce face ca aceste întrerupătoare să nu poată fi utilizate în instalațiile electrice clasice deoarece majoritate instalațiilor electrice casnice de iluminat nu au NUL în doza de montaj.

 

 

Așa cum vă spuneam, LIVOLO a venit tot timpul pe piața întrerupătoarelor cu cele mai noi tehnologii în domeniu și a implementat în întrerupătoarele LIVOLO tehnologia ZigBee prin care a făcut posibili ca aceste modele de întrerupătoare să poată fi comandate și prin Internet prin intermediul aplicație LIVOLO instalată pe telefon.

Un alt aspect foarte important de care LIVOLO a ținut cont este faptul că aceste întrerupătoare nu au nevoie de NUL pentru a funcționa și astfel se pot monta la orice instalație electrică de iluminat. Astfel puteți înlocui orice întrerupător clasic/mecanic cu un întrerupător smart LIVOLO ZigBee.

 

Schema de conectare a întrerupătorului smart LIVOLO ZigBee (model VL-C701Z)

 

Principiul de funcționare al acestor întrerupătoare este unul comun pentru majoritatea sistemelor smart de acest fel și se face conectând toate întrerupătoarele LIVOLO ZigBee din casă la hub-ul LIVOLO care la rândul său se conectează la rețeaua dumneavoastră WiFi iar prin intermediul aplicației LIVOLO descărcată pe telefonul mobil puteți acționa prin Internet toate întrerupătoarele conectate la această rețea.

 

De asemenea, întrerupătoarele smart LIVOLO ZigBee sunt compatibile și cu sistemele

                                      

 

 

 

Arhitectura unei instalații SMART HOME cu întrerupătoare LIVOLO ZigBee arată în felul următor

 

 

Pentru a configura rețeaua dumneavoastră  ZigBee va trebui sa descărcați pe telefonul dumneavoastră aplicația LIVOLO de  pe   sau   

 

După instalarea aplicației pe telefonul mobil, urmați instrucțiunile care însoțesc produsele și configurați rețeaua dumneavoastră ZigBee !

 

1 Comentari

GeorgeL:
02.07.2019, 08:42:53 AM
Raspunde

Buna informatia prezentata cu precizarea ca aplicatia Livolo descarcata de pe Google Play nu este tocmai cea mai buna. Mai e mult de lucru :)

Lasa un comentariu